Mitä stressaaminen tekee keholle suorituskykyvalmentajan mukaan

Anonim

Lennon tai taistelun vastaus on automaattinen stressireaktion, jonka ihmisten on helpotettava selviytymistä.

Muinaisina aikoina esi-isämme tarvitsivat tämän vastauksen, jos he löysivät itsensä leijonan tai tiikereen.

Nykypäivän yhteiskunnassa ei enää tarvitse juosta luonnonvaraisista tiikereistä, mutta fysiologisesti sama stressivaste voi syntyä jokapäiväisistä tilanteista, kuten pitkät työajat, määräaikojen täyttyminen, suoritustarkastelut, koulutuksen, syömisen tai jopa maantieliikenteen aikana.

Mitä todella tapahtuu, kun painotamme

Kun meitä korostetaan, lisämunuaiset erittävät kortisolia.

Vaikka tietyissä tilanteissa tämä on välttämätöntä kortisolin tuottajana pitkiä aikoja, se voi vahingoittaa yksilön terveyttä ja hyvinvointia, ja se voi johtaa painonnousuun tai kyvyttömyyteen laihtua, huonoon uneen, henkiseen kuohuntaan, varhainen ikääntyminen ja heikko immuunitoiminta.

Hyvä uutinen, on olemassa useita strategioita, joita voit käyttää vähentämään tai pitämään kortisolipitoisuutesi alhaisina.

Ravitsevat kehon tasapainotetun ruokavalion avulla

Mitä tasapainoinen ruokavalio näyttää? Se on korkea vihanneksia, vähärasvaisia ​​proteiineja, hitaasti vapauttavia jyviä ja terveitä rasvoja.

Sen pitäisi sisältää myös runsaasti kuituja sisältäviä elintarvikkeita, jotka auttavat hallitsemaan sokerintasoja ja pitämään hormonit tasapainossa.

Sinun pitäisi vähentää saanti keinotekoisia ainesosia, kuten makeutettuja juomia ja elintarvikkeita korkea puhdistettu sokeri (ajatella lollies, kakkuja ja keksejä, aloittelijoille), joilla on kielteinen vaikutus insuliini ja kortisoli tasoilla.

Match Intake to Output

Jos olet aktiivinen, pyrkii saamaan enemmistön hiilihydraateista ennen harjoittelun aloittamista ja sen jälkeen, jotta varmistat, että annat keholle sen, mitä tarvitset ennen suorittamista ja toipumista.

Sen sijaan, että syövät hiilihydraattipohjaisia ​​elintarvikkeita päivittäin, kokeile pieniä säännöllisiä määriä hitaasti vapauttavia hiilihydraatteja, koska ne ovat hyödyllisiä verensokerin hallintaa varten.

Hyvänlaatuisia hiilihydraatteja voi olla tärkeä rooli laihtumismatkaasi, mutta sinun on suoritettava niiden jakaminen oikein.

Älä ylitä

Siellä on varmasti sellainen asia kuin ylikunto. Vaikka sinun pitäisi liikuttaa kehoa jollakin tavalla joka päivä, on tärkeää muuttaa harjoittelutietojasi ja sallia
kehosi lepäämään.

Jokaisella ihmisellä on yksilöllinen kynnys yliluokitukselle, joten se on kuunteleminen kehossasi ja myös arvioitava omia tuloksia ja energiatasoja.

Liian paljon liikuntaa voi johtaa vammoihin, uupumukseen ja hormonaaliseen epätasapainoon.

Harkitse Yrttien käyttöä Apua varten

Viime aikoina on ollut jonkin verran kiinnostusta uusiin ainesosiksi, nimeltään Bluenesse, joka on sitruunapalmun uutetta (Melissa officinalis).

Alustavat tutkimukset ovat osoittaneet, että Bluenesse voi auttaa tarjoamaan hyödyllisiä fysiologisia vaikutuksia mielenterveydelle samalla kun sillä on samanaikaisesti rauhoittavia ja parannettuja hälytystehosteita.

Nuku hyvin

Kun keho ei ole stressaantunut, kortisoliarvot lisääntyvät luonnollisesti heräämisen jälkeen ja vähenevät yöllä.

Kun keho on stressaantunut, kortisolipitoisuus voi olla alhainen koko päivän ajan ja koholla yöllä. Löytyäkseen keinoja sammua, rentoutua ja hyvää unihygieniaa ovat kaikki hyvät yöunet.

Riittävän unen saaminen ja unihäiriön säätäminen on tärkeä strategia kortisolin tasojen hallinnassa

Jessica Spendlove on terveydenhuollon ja suorituskyvyn kollektiivien suoritusdietikko, joka tällä hetkellä neuvoo GWS Giantsin, Cronulla Sharksin ja Giants Netballin urheilijoita

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Nämä Short Hairstyles & Haircuts miehille saavat sinut läpi kauden

Jordan Barrettin NYFW Look on 100% Lothario

Rimowa rullaa replikan F13-tasoa

Hottimpia miesten päällysvaatemerkkejä, joiden avulla voit selviytyä talvesta