Salatut henkiset hyödyt liikuntaa

Anonim

Olipa tavoitteena on irtotavarana tai ohut, säännöllisen liikunnan fyysiset hyödyt ovat rajattomat. Näytät paremmalta, elätte kauemmin, nauti enemmän seksiä ja enemmän energiaa, mutta entä miten harjoittelu hyödyttää mieltäsi?

On käynyt ilmi, että kun kuntosalilla pääsee, voi tehdä ihmeitä henkiselle kuntoutukselle sekä veistää sinulle uuden kuuden paketin. Seuraavassa on muutamia tapoja, joilla harjoittelu voi auttaa jalkojasi.

Auttaa sinua välttämään kognitiivinen heikkeneminen

Ilmeisesti liikunta voi auttaa sinua luomaan uusia aivosoluja, jopa aikuisena, erityisesti hippokampuksessa (aivosi osa, joka on vastuussa pitkäaikaisista muistoista ja aluesuunnittelusta). Ja vaikka hippokampusi luonnollisestikin kutistuu vanhempina, mikä voi johtaa dementiaan ja kognitiiviseen heikkenemiseen, liikunta voi itse asiassa nostaa sen kokoa jopa 2 prosentilla, joten et koskaan unohda sitä kovaa maratonia, jonka teit 26: ssä.

Parantaa kykyä oppia uusia taitoja

Sen lisäksi, että oppii kimmeltäjiksi kuin ammattilainen, liikunta auttaa sinua oppimaan uusia taitoja myös kun olet poistunut kuntosalilta. Tutkijat havaitsivat, että 5 kuukauden liikunta voi johtaa repeytymään, mutta myös lisää verenkiertoa aivokuoriin, muistin, ajatusten ja käsitysten vastuulle. Tutkimuksessa testatut apinat osoittivat merkittäviä parannuksia siihen, kuinka nopeasti he oppivat uusia taitoja.

Jäähdytetään paineessa

Vältä menettää paskaa laajentamalla harjoittelutietojasi. Kun käytät, pumppaat hyvännäköisiä neurotransmittereita, joita kutsutaan endorfiineiksi koko kehosi. Kuten morfiinipitoisuus, nämä endorfiinit tuottavat "liikunnan aiheuttaman euforian", jolloin loppupäiväsi on hieman vähemmän stressaavaa ja lisää yleistä onnellisuutta. Harmittaa pomo ja vihainen tyttöystävä, poistu.

Auttaa sinua kohtaamaan luovuutta

Olipa sinulla kirjoittajan lohko tai tarvitsee vain saada ne luovat mehut virtaa, lyödä polkua pitkällä kävelyllä, juoksu tai sykli voi lisätä luovuutta jopa kaksi tuntia myöhemmin. Itse asiassa, kun harrastat ulkona ja ollessasi yhdessä luontoon, voi ylivoimaisesti lisätä harjoittelun inspiraatiota dramaattisesti. Filosofi ja kirjailija Henry Thoreau väitti, että hänen ajatuksensa alkoivat kulkea "hetkellä, jolloin jalat alkoivat liikkua".

Auta sinua ojaamaan huonoja asioita

Dopamiini, "palkkakemikaali" vapautuu vastauksena minkäänlaiseen iloon, ruoasta, seksiin, huumeisiin ja jopa liikuntaan. Lyhyt harjoittelujakso voi tehokkaasti häiritä huumeiden tai alkoholin väärinkäyttäjiä, mikä tekee heistä etusijalla himoja (ainakin lyhyellä aikavälillä). Toinen hyöty? Väkivaltaisten välipalausten ja alkoholijuomien lyöminen pyrkii häiritsemään vuorokausirytmiäsi, mikä johtaa melko säälimiin nukkumiseen. Harjoitus voi auttaa käynnistämään kehon kellon uudelleen, joten voit lyödä heinää helposti.

Aika harkita uudelleen kuntosalin jäsenyyttä? Ajattelimme niin.

(Thrillist & Huffington Postin kautta)

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Nämä Short Hairstyles & Haircuts miehille saavat sinut läpi kauden

Jordan Barrettin NYFW Look on 100% Lothario

Rimowa rullaa replikan F13-tasoa

Hottimpia miesten päällysvaatemerkkejä, joiden avulla voit selviytyä talvesta