Täydellinen (tieteellinen) tapaus ajattelemaan vähemmän

Anonim

Tämä tarina julkaistiin alun perin Collective Hubissa

Ajetaan paljon autopilotista. Mikä on hieno, toisinaan. Aamun suihkulähde, kahvi tai jono kahvi ei tarvitse olla ikimuistoinen. Mutta kukaan ei halua olla näkymättömiä - aivovaurioita - kun katsot vuoristosta, keskustelette merkittävän muun kanssa tai hemmottelette aterian, jota sinä tai entistä kipeämmin joku muu on vaivautunut valmistautumaan.

Valitettavasti kykymme osallistua tietoisesti tällaisiin elämää koskeviin hetkiin kiertää harhaanjohtava (tai mietitävä) tuskainen omatunto, jossa muistot menevät ohitse (vetoa vääritä pomoni nimeni kyseisessä sähköpostissa

.

oli se, että viimeinen maitoa tänä aamuna?) ja pelkää tulevaisuutta (Kuinka voin mahdollisesti täyttää määräaikani? Voinko tehdä sen kotiin ajoissa Pelikentälle?) Pelaa silmukkaa, peittää tietoisuutemme sumussa, joka on melkein luonteinen väistää tulevia jalankulkijoita.

Ajankohtaiselta (kenties jalankulkijoilta katsottuna, hengenpelastukseksi) idea, jonka pitäisi pyrkiä olemaan läsnä, Eckhart Tolle, The Power of Nowin kirjoittaja, asetti tämän ratkaisun: "Tässä on uusi hengellinen käytäntö: älä ottakaa ajatukset liian vakavasti ", ja nyt tiede sanoo, että meidän pitäisi poistaa ne kokonaan - varsinkin kun pyrimme luovuutta.

Tämä oli äskettäin hämmästynyt neurotieteilijä Moshe Bar, Bar-Ilanin yliopiston monitieteisen aivotutkimuskeskuksen johtaja ja Harvardin lääketieteellisen koulun professori New York Timesin lausuntoa varten. Moshe mainitsee tutkimuksen, jonka hän suoritti yhdessä tämän kuun Psychological Science -lehden kanssa julkaistun tutkijan Shira Barorin kanssa, jossa pari "osoittaa, että alkuperäisen ja luovan ajattelun kapasiteetti on huomattavasti estetty harhailla ajatuksilla, pakkomielteellisillä ruminatioilla ja muilla" henkisestä kuormituksesta " .”

Heidän sarjansa kokeilivat osanottajia sitoutumasta vapaa-assosiointitehtäviin samanaikaisesti muistelemaan numerojärjestystä. Puolet osallistujia pyydettiin muistaa seitsemän numeroa, toinen puolet vain kahdesta. Pidä nämä mielessään, heidät esitettiin sanoilla (kuten "taulukko") ja pyysi heitä nopeasti vastaamaan ensimmäisellä sanalla, joka tuli heille (jotkut saattaisivat sanoa, "tuoli"). Ne, joilla oli seitsemän numeron merkkijono, palasivat selkeästi vähemmän luovilla, "staattisesti tavallisilla" vastauksilla ("valkoinen / musta"), kun taas kaksi numeroa antavat enemmän ainutlaatuisia kytkentöjä ("valkoinen / pilvi").

"Nämä kokeilut viittaavat siihen, että mielen luonnollinen taipumus on tutkia ja hyväksyä uutuus, mutta kun se on miehitetty, se etsii tunnetuimman ja väistämättä vähiten mielenkiintoisen ratkaisun", Moshe kirjoittaa. Mikä aiheuttaa varsin sekasortoa, modernit mielet miehittivät kuin lentokoneen wc kahden tunnin turbulenssin jälkeen.

Päivittäinen elämä on meitä täyttämässä päämme kaikin tavoin - olipa se muisti jääkaapin sisältöä, tuskaisi emojan kuvitellun väärän tulkinnan tai epätoivoisesti yrittää muistaa henkilön nimen (kiitos, Facebook). Sitten on haaveilemalla, fantasisoimalla ja pakonommin huomassa stressiä ja paranoiaa.

"Kunnianosoitus kyvystä rasittaa kuormaa mieleesi, olipa se meditaatiolla tai muulla käytännöllä, voi tuoda mukanaan ihmeellisesti suuren kokemuksen maailmasta - ja, kuten tutkimuksessamme ehdottaa, omasta mielestänne", neuvoo itse Moshea joka on vietetty vuosittaiseen hiljaisviikkoon meditaation perääntyessä.

Gung-ho-lajikkeen jonkin painopisteen kohdalla yritä kiinnittää huomionne hengitykseen, jalanjäljeihisi ja kauneuteen, joka ympäröi sinua. Ompele päivätty Descartes "Minä luulen, että olen" En Vogue'n naughty pop-mantrassa: "Vapaa mielesi ja loput seuraa" (olemme menneet pitkälle vuodesta 1637). Anna aivojasi tauon ja anna muiden aistien paistua ja rullata tämän hetken hehkuessa. Et koskaan tiedä, mikä voisi lähteä puhtaaseen mieleen.

Seuraa Collective Hub Facebookissa ja Instagramissa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Nämä Short Hairstyles & Haircuts miehille saavat sinut läpi kauden

Jordan Barrettin NYFW Look on 100% Lothario

Rimowa rullaa replikan F13-tasoa

Hottimpia miesten päällysvaatemerkkejä, joiden avulla voit selviytyä talvesta