Kuntosaliryhmän riippuvuussuhteet, jotka varmistavat, että teet enemmän vahinkoa kuin voitot

Anonim

Nostaisitko jopa? Tietysti teet. Ehkä jopa pisteeseen, jossa kehosi antaa ulos.

Kuntosaliharjoilu on kasvava ongelma miesten keskuudessa nykypäivän esteettistä ajattelevassa kulttuurissa. Vuoden 2012 tutkimus osoitti, että 0, 5 prosenttia maailman väestöstä kärsi siitä. Se ei ehkä näytä kovin paljon, mutta kun otetaan huomioon nykyinen aaltojen liiallinen terveystrendejä lakaistaan ​​maapallolla, tämä luku on epäilemättä lisännyt jalanjälkensä.

Kun työntämällä rajoja kuntosystaajuuden toisessa päässä, on tärkeää nähdä selkeät ja vaaralliset merkit, jotka voivat viitata riippuvuuteen. Keskustelimme asiantuntijoiden kanssa selvittämään tunnistemerkkejä ja siitä, miten sitä voitaisiin käsitellä.

Kuinka tietää, että olet riippuvainen

Valvontapelien pitäisi kiinnittää huomiota nyt. On hyvin ilmeisiä merkkejä, että olet riippuvainen nosto painot mukaan tohtori Clive Jones, joka on professori urheilua ja liikunta psykologian Queenslandin Bond University.

"Ahdistus, kun et ole harjoittelu on suuri, hän sanoo.

”Sekoitusta. Ärtyneisyys. Tuntuu syylliseltä. Ei voi olla taukoa tai nähdä parantamisen merkitys on vain intrapersonaalinen juttu. Henkilökohtainen osa on se, jossa se alkaa vaikuttaa suhteisiisi; jossa viettää aikaa kuntosalilla on tärkeämpää kuin viettää aikaa muiden ihmisten kanssa. "

Tarkemmin sanottuna Mark Griffithsin Exercise Addiction Inventory -hankkeessa kuvataan fitness-riippuvuuden keskeisiä käyttäytymisominaisuuksia:

salience

Harjoittelu on riippuvuuden elämässä tärkein aktiviteetti, joka hallitsee täysin heidän ajattelunsa, tunteensa ja käyttäytymisensä

Mielialan muuttaminen

Harjoitus tuottaa mielialan muutoksia, kuten stimuloivaa kohota tai henkistä tunnottomuutta tai paeta

Toleranssi

Addiktit vaativat lisääntyviä määriä aktiivisuutta halutun vaikutuksen saavuttamiseksi

Vieroitusoireet

Harjoittelun väheneminen tai lopettaminen aiheuttaa epämukavuutta, ärtyneisyyttä, vapinaa ja muita klassisia vieroitusoireita

Konflikti

Harjoittelu pakkomielle luo konflikteja riippuvuuksien suhteissa, kun se alkaa olla etusijalla muihin työ-, perhe- ja henkilökohtaisiin velvoitteisiin verrattuna

uusiutuminen

Harjoittelijat voivat reagoida laukaisijoihin palaamalla takaisin samaan toimintaan, jopa pitkien normaalikausien jälkeen

Kun aloitat säännöllisen kuntourutuksen, tarkista mainitsemasi avainindikaattorit. Jos huomaat olevasi liian pakkomielteisiä jäykillä harjoittelutehtävillä, energian saannilla, kaloreilla laskemalla ja punnitsemalla useita kertoja päivässä, pidä pääsi tarkassa paikassa - se voi johtaa sinut erittäin vaaralliselle polulle.

Psykologiset vaikutukset

Kun naiset yhdistävät usein ihanteellisen ruumiinkuvan ja anoreksian piirteet, uroksilla on taipumus nojata enemmän ruumiin dysmorphiaan, mielenterveyshäiriöön, joka omaksuu ajattelutavan, että omaa ulkonäköä on vakavasti virheellinen ja vaatii poikkeuksellisia toimenpiteitä sen parantamiseksi.

Tapahtuma, liiallinen kunto tai kehonrakennus saavuttaa täydellisen fysiikan. Dr. Jones selittää, että sen psykologiset vaikutukset voivat usein esiintyä muutamilla tasoilla.

"Riippuvuus voi olla suhteessa kehon kuva ja tunne itsensä. Ja niin se voi olla oireinen matala itsetunto tai ei tunne itsensä miellyttävää. "

"On myös riippuvuus luonnollisista kehon kemikaaleista, joita tuotetaan endorfiinien kaltaisessa koulutuksessa."

"Se on hyvä kemikaali, joten se voi olla hyvä tapa käsitellä stressiä. Liikunta on hyvä mielenterveyden kannalta, juuri silloin kun siitä tulee riippuvuus, sillä on haitallisia vaikutuksia. "

Joten millaista vahinkoa se voi tehdä kehossasi?

Mikä kuntosaldo riippuu elimistölle

Professori Aaron Coutts on erikoistunut urheilu- ja liikuntatutkimukseen Sydneyn teknillisessä yliopistossa. Hän sanoo, että näitä endorfiineja kutsutaan usein "onnellisiksi hormoneiksi", joissa ihmiset voivat saada riippuvuutta varhaisessa vaiheessa.

Kuntosisällön taipumus vaikuttaa niihin, jotka lähtevät enemmän kestävyysharjoitteluun, mutta professori Coutts varoittaa, että kuntosaliryhmän riippuvuus voi olla myös todellinen mahdollisuus.

"Se voi tapahtua, jos kuntosali kovaa kovaa kahdesti päivässä arjen palautumatta", hän selittää.

Tarkemmin sanottuna tämä voi tapahtua äärimmäisen vastuskoulutuksella tai kestävyyskoulutuksella. Ei ole olemassa määräaikaa, jonka henkilö tarvitsee viettää kuntosalilla ennen kuin heitä pidetään addikteina, vaikka se on suhteellista.

"Se ei ole pelkästään kuntosalille kulunut aika, vaan se on tavoitteita", Coutts sanoo.

"Jos joku kilpailee tapahtumaan, silloin on oltava tietty määrä aikaa sitoutua koulutukseen tapahtumaan, muuten saatat päätyä vahingoittamaan itseäsi."

Valitettavasti ei ole mahdollista asettaa objektiivista lukua aikataululle.

"Sinulla on urheilijoiden koulutus kaksi kertaa päivässä, aamulla ja yönä uima-altaalla, mutta he eivät ole riippuvaisia. Mutta voit saada joku kouluttaa kerran päivässä paljon vähemmän aikaa ja heillä on merkkejä riippuvuudesta. "

Ilmaisuviesti on kuitenkin tarpeeksi yksinkertainen. Ne, jotka ovat eniten vaarassa kuntosaliryhmän riippuvuudesta, ovat miehiä, jotka suorittavat suuria määriä liikuntaa ilman, että ne sopivat asianmukaiseen ruokavalioon ja elpymiseen.

Professori Coutts kertoo vaikutukset kehon neljällä avainalueella seuraavasti:

  • Fyysiset muutokset: Keho kärsii riittämättömästä toipumisesta vastaamaan fyysistä stressiä, jota annat.
  • Aineenvaihdunta: äärimmäisissä olosuhteissa kehon aineenvaihduntahäiriö ja polttoaineen säätely.
  • Hormonaalinen säätely: Hormonit säätävät, miten elin mukautuu ärsykkeeseen. Yliharjoittelun käytäntö voi vaikuttaa siihen, miten nämä hormonit normaalisti ja terveellisesti vapautuvat kehoon. Tämä puolestaan ​​johtaa alentuneeseen testosteroniin ja korkeampiin stressihormoneihin.
  • Immuunijärjestelmä: I mmune-systeemi voi huonosti säätää ylikuntojen vuoksi. Tämä johtaa alhaisiin puolustuksiin viruksille ja patogeenille, mikä tarkoittaa, että sairastat useammin.
  • Lihasmassa: Terveellinen harjoittelu voi johtaa alentuneeseen rasvahapoon, mutta liiallinen taso aiheuttaa lihasten määrän menetyksen riippuen liikunnan luonteesta. Se voi olla äärimmäinen häiriö.

Kuinka korjata se

Ei ole maaginen pilleri, kun on kyse ehkäisevästä liikunnan riippuvuuden alkamisesta ja ylikuntoamisesta. Professori Coutts huomaa kuitenkin, että kriittiset asiat ovat yksinkertaisia ​​asioita hoidon suhteen.

Riittävä hiilihydraattien otto on välttämätöntä

Hiilihydraatti on helposti saatavilla oleva polttoaine lähde. Kuntotrendit suosivat tällä hetkellä hiilidioksidipitoisuuksia, mutta hiilihydraatti on olennainen polttoaineen liikunta.

"Jos sinulla on vähän hiilihydraatteja ja käytät paljon, sinulla on vähän energiaa ja se johtaa heikkoon suorituskykyyn ja lisääntyneeseen sairauteen - ja tämä on mekanismi ylikuntoon."

Muuta ajattelutapaa

Urheilupsykologiaan erikoistunut Dr. Jones sanoo, että se on aina mentaalisella tasolla muuttamalla ajatuksia ja käyttäytymistä koulutukseen.

"Curbing-riippuvuus alkaa käyttäytymisestä, " hän sanoo.

"Lopeta ja levätä muutaman viikon ajan todistamaan, että et ole riippuvainen. Kun lähdet lomailuun ja etsit oleskelupaikkaa, älä ajaa kaikkia kuntosaleja paikallisen alueen ympärillä. Se on käyttäytymistietoinen asia. "

Stressinhallinta

Tunneperiaatteella on kyse siitä, että harjoittelet mieltäsi hallita stressiä positiivisella tavalla.

"Kuntoilu on yksi tapa käsitellä stressiä, mutta sillä on muita tapoja yhtä tärkeä", hän sanoo.

"Psykologinen asia on vain varmistaa, että arvojasi arvoon ja arvoon ei ole riippuvainen siitä, kuinka hyvä kuusikokoinen pakkaus sinulla on."

Tunne oma tavoitteet

On myös hyvä ajatus olla realistisia kehon pyrkimyksistä, kun etsitään omia kuntoavoitteita.

Kilpailukykyiset kehonrakentajat, joilla on tasapainoiset rutiinit ja jotka eivät ole riippuvaisia, ovat huippukausia ja harjoitteluaikaa.

"Tämä tarkoittaa, että heillä ei ole kehoa jatkuvasti leikata ja kiusata", sanoo Jones.

"On epäterveellistä saada keho muotoon, joka on kuvattu tiedotusvälineissä täydelliseksi kehon muodoksi, se on itse asiassa melko epäterveellinen."

Bottom Line

Hyvä näköinen elin ei välttämättä tarkoita terveydentilaa.

"Elämän terveellinen on biokemian ja sydämen toimintojen kannalta. Meidän käsityksemme "terveellisestä" on tarve arvioida uudelleen, lisää Jones.

Tyydyttävä tapa testata kuntoa ahdistuneisuutesi tasolle?

"Rock out, nauti jäätelö aina ja sitten todistaa itsellesi, että et ole riippuvainen."

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Nämä Short Hairstyles & Haircuts miehille saavat sinut läpi kauden

Jordan Barrettin NYFW Look on 100% Lothario

Rimowa rullaa replikan F13-tasoa

Hottimpia miesten päällysvaatemerkkejä, joiden avulla voit selviytyä talvesta