Unohda tietoisuus: Tutkimus paljastaa, että jooga liittyy röyhkeä narsismiin

Anonim

Onko hengellisyys vain narsismin tunnuskoodi? Vuosien ajan ajattelimme olevamme kyynisiä paskiaisia, jotka pilkkasivat ihmisiä, jotka kutsuvat uskonnollista kokemusta. Ja kyllä: olimme (vieläkin!) Mustasukkaisia ​​jogien tiukasta absosta ja väriaineesta. Mutta myös: kritiikki on perusteltu! Kysy vain tiedettä.

Joogan on tarkoitus olla 90 minuutin avoin silmä-meditaatio, joka opettaa sinulle, että itsenne on illuusio. Mitä paremmin ymmärrät, sitä enemmän valaistut olet. Teoriassa tämä on täysin ei-itsekäs ja kaunis ideologia.

Kuitenkin äskettäin tehty tutkimus suoraan ristiriidassa tämän kanssa, kun todetaan, että nykypäivän meditaatio ja joogakäytännöt voivat todella täyttää egon. Southamptonin yliopisto (joka julkaisi löydöksensä Journal of Psychological Science -tiedotteessa ) otti 93 joogaopiskelijaa ja arvioi heidän omavaraisuutensa tunteen 15 viikon aikana.

Ensin he arvioivat osanottajien käsitystä itsetarkkailusta kyselemällä, kuinka he ovat verranneet luokassaan keskimäärin joogaopiskelijalle. Sitten he olivat ottaneet testin, joka tunnisti taustalla olevat narsistiset taipumukset (esim. Osallistujat joutuivat arvioimaan, kuinka syvällisiä sanoja kuin "Minä tunnen hyvistä teoista, joita minä olen tehnyt", sovelletaan niihin). Lopuksi, kuten kvartsi kertoo, he antoivat itsetuntoasteikon, jossa he kysyivät osallistujilta, olivatko he sopineet lausumista, kuten "Tällä hetkellä minulla on korkea itsetunto".

"Kun opiskelijaa arvioitiin tunnissa, kun he olivat jooga-luokkaa, he osoittivat huomattavasti suurempaa itsekorjautumista kaikkien kolmen toimenpiteen mukaan, kuin kun he eivät olleet suorittaneet joogaa edeltävän 24 tunnin aikana (Quartz)."

Vastaavia tuloksia saatiin vapaaehtoisten ryhmästä, joka käytti meditaatiota. Mikä herättää kysymyksen: oliko osallistujat tekivät näitä "ego-hiljaisia" toimia väärin vai oliko Buddha iloinen vanha valehtelija?

Ensimmäinen näyttää todennäköisemmältä. Itse asiassa on olemassa pitkäaikainen teoria, jonka monet tutkijat esittävät, että buddhalaisuuden länsimaiset opettajat "eivät käytä silmällä sellaista epäitsekkyyttä, joka luonnehtii näiden pyrkimysten tavoitteet" ( kvartsi ). Vaikka jooga ja meditaatio alun perin oli tarkoitus rauhoittaa egoa, monet uudet aikakauden harjoittajat tekevät heistä itsetarkkailua päätavoitteenaan.

Mikä on riittävän tasainen. Mutta kuten Andy Hampson Bad Yogin retriitteistä huomauttaa; et voi saada valaistumista ja syödä sitäkin. Samoin: juuri koska jooga tekee sinusta tuntuu hyvältä itsestäsi, se ei tarkoita, että se tekee itsestäsi itsesi.

"Se, miten opettelen ja tapa, jolla käytän, on kyse siitä, että se on" todellinen "eikä se ole teeskentelevä tai ylimielinen asenteista, joita voit tehdä."

"Uskon vakaasti, että kuka tahansa, joka pyrkii terveeseen selkärankaan ja hiljainen mieli, on menossa oikeaan suuntaan henkisesti", hän sanoi.

"Sanoa, että on olemassa vain yksi todellinen joogan versio, on kuin sanoa, että on olemassa vain yksi todellinen musiikki."

"Tärkeintä on, jos siirrät kehoa varovasti ja hengität tietoisesti, kun harjoitat joogaasi. Se on täysi stop! Joogan nimi tai tyyli ei ole tärkeä, kuinka hikinen tai täyteläinen jooga ei ole tärkeä. Tietoinen hengitys ja tietoinen liike on tärkeää! ", Hän sanoi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Nämä Short Hairstyles & Haircuts miehille saavat sinut läpi kauden

Jordan Barrettin NYFW Look on 100% Lothario

Rimowa rullaa replikan F13-tasoa

Hottimpia miesten päällysvaatemerkkejä, joiden avulla voit selviytyä talvesta