Ero 800 $: n ja 80 dollarin pullon punaviinistä

Anonim

Et voi asettaa hintaa onnelle; mutta voitko pulloa?

Kaikki tietävät, että ero on $ 8 ja $ 80 viini, mutta kun kyseessä on 80 dollaria vs. 800 dollaria, mielipide jakautuu.

Milloin on sen arvoista splash out? Onko olemassa tietty kohta, jossa se vain ei voi saada parempaa? Keskustelemme James Youngin (Torbreck Vintersin myyntipäällikkö) ja Alex Russellin (CQ University Australiain tohtorintutkinnon suorittaneelle tohtorille, joka teki maisterinsa ja hajosi käsityksiä painottaen viiniä) saadakseen sisäisen tiedon virrata.

Aistiharve

Whistle-blowers väittävät, että kun olet ylittänyt $ 80 merkin, viinit vain maku paremmin tai huonompi kuin toiset toisistaan ​​sattumalta.

"Viinirypäleiden hinnat ovat hinnoiteltuja, jos ne johtuvat kyseisen viinin kysynnästä, koska viinitila haluaa merkitä arvoa tai" lainatun "alueen kysynnän vuoksi, josta viini tulee."

Alex Russell vahvisti, että 800 dollarin pullo harvoin maistuu 10 kertaa parempi kuin 80 dollarin pullo. Hän ei kuitenkaan ole täysin samaa mieltä kyynistä, sillä hintamerkki on perusteltu muilla tavoin.

"Viini ei jatka vähittäismyyntiä 800 dollaria vuodessa, jos kukaan ei näe mitään arvoa siellä."

Torrycksin James Young lisäsi tähän, että vaikka et voi aina maistaa tärkeimpiä eroeroja (ks. Alla), 800 dollarin viinipullo on tyypillisesti laadultaan korkeampaa, koska se tulee pienemmästä sadosta, ja se saa enemmän huomiota yksityiskohtiin.

"Jos ostat halvempaa viiniä, sato on luultavasti kuusi-kahdeksan tonnia eekkerillä. 800 dollarin pulloilla on vain yksi ja puoli tonnia eekkerillä. Lisäksi kaikki hoidetaan, joten huomiota yksityiskohtiin luo kalliimman tuotteen. "

Hillside Vineyard

Kulttuuripääkaupunki

Alexin mukaan: Viinit ovat kuin taidetta. Jotkut ovat arvokkaampia kuin muut, mutta eivät niiden fyysisten ominaisuuksien vuoksi.

"Voimme kaikki olla samaa mieltä siitä, että autojen kanssa, kun maksat enemmän, laatuero on melko ilmeinen. Heillä on enemmän kelloja ja pillejä, tai ne menevät nopeammin jne. Mutta maalauksen laatu on subjektiivisempaa, ja maksamalla enemmän ei välttämättä saada jotain, jonka lähes kaikki suostuisivat, on parempi. Silti erikoisia maalareita etsitään, ja se on sama tietyille viininvalmistajille tai viinien etiketeille. Niiden hinnat usein heijastavat sitä. "

Vaikka kustannukset tuottaa 80 dollaria vs. 800 dollaria viiniä ei vaihdella suoraan suhteessa lopputuotteen hintaan, on vain niin paljon jokaista vuosikerta mennä ympäri. Joten jos tietty viini saa upeita arvosteluja, ja jokainen haluaa sen, niin toimittaja voi lisätä kustannuksiaan.

Tästä syystä James Young sanoo vastauksen: "Onko se sen arvoista?", Muuttuu riippuen siitä, kuka kysyt.

"Onko se 750 dollaria? No henkilökohtaisesti en voi viettää paljon rahaa viinipulloon. Mutta onko se (Torbreck's Laird vintage) yksi parhaista viineistä, jotka olen koskaan maistanut? Ehdottomasti!"

Vaikka hän ei maksa niin paljon viiniä, hän ymmärtää, miten jotkut ihmiset ovat arvokasta ja hienoa (ja miksi aina myydään) Lauren harvinaisuus ja hienous.

Miten se ikää

Alex Russellin mukaan yksi ominaisuuksista, joita maksat, kun ostaa 800 dollarin viinipullon, on kuinka hyvin se vanhenee. Mutta todellisuudessa se riippuu monista tekijöistä, kuten viinirypäleistä, viinistä ja siitä, mistä se on peräisin.

"Kaikki muut asiat ovat yhtä suuria (alue, rypäle, vuosikerta jne.), 50 dollarin viini voi olla ikään niin pitkä tai lähes yhtä pitkä kuin 200 dollarin viini, mutta on epätodennäköistä, että 10 dollarin viini vanhenee."

Yleensä: mitä kalliimpaa viiniä, sitä todennäköisemmin ikääntyminen on hyvä. Kuitenkin, jos pidät hyvin varttuvan viinin pehmeämmästä mausta, saatat saada enemmän vastinetta rahoille vanhasta 80 dollarin pulloista kuin juuri julkaistu 800 dollarin pullo.

"Nuoremmat viinit ovat ahkerampia ja isompia."

Laird Gnadenfrei Vineyard Marananga

Ilmasto ja maantiede

Kun pääset ylempään hintaluokkaan, näet paljon yksittäisiä viinitarhan viinejä. James Youngin mukaan; tämä ainutlaatuinen ilmaus sivuston ja alueen on toinen tärkeä ominaisuus sisältyvät 800 dollaria hintalappu.

Toinen näkökohta, jota kannattaa tutkia, on vuoden suosituimmat olosuhteet. Jos putoat päihtymässä rakastuneessa pörröisellä 2005-vuosikerralla, löydät kuitenkin saman viinin vuoden 2006 julkaisun vaikeaksi niellä - ero voi olla ilmasto.

Esimerkiksi vuoden 2005 Laird-rajoitettu painos, 750 dollarin viini, on samankaltainen makuprofiili vuoteen 2015 kuuluvalle Runrigille (255 dollaria), koska he olivat molemmat tuotettuja erityisen lämpimissä vuosina, mikä tuotti runsaita, täyteläisiä, aromaattisia viinejä. Joten vähän tutkimusta voisi säästää paljon rahaa.

Kuka sinä olet

Alex Russell sanoo, kun päättää, kuinka paljon rahaa ylellistä rypälemehun päälle, on tärkeää pohtia, kenen kanssa jaat sen. 20-vuotisjuhlat saattaisivat vaatia enemmän kuin pikkupussin, ja työn jälkeen typple ei välttämättä takaa Barossa Valley parhaita tarjouksia.

"Kokemus juoda todella kallista pulloa, erityisesti oikean yrityksen tai oikean tilaisuuden kanssa, pysyy kanssasi monien vuosien ajan. Olen jakanut joitain hyviä pulloja ystävien ja perheen kanssa vuosien varrella ja olisit yllättynyt siitä, kuinka usein he tulevat keskusteluun. Pullon Bollingerin 2004 La Grande Année -mestarit (noin 300 dollaria), joka avasin yhden joulun, on erityisen hyvä muisto isäni puolesta. "

James Young sopi, vertailee viiniä muotiin.

"Viini on usein kuvansuunnittelua, kuten kuuluisa käsilaukku tai kellot. Minulla on 100 dollarin katselu ja se sopii minulle hyvin. En ole kello harrastaja, mutta jotkut ihmiset ovat - ja he ovat valmiita käyttämään paljon rahaa kelloon. "

Hän mainitsi myös yksinoikeuden.

"Jos voisitte ostaa Gucci- tai Armani-pukuja, olisit; jos et voi. Mutta on enemmän huolenpitoa yksityiskohtaisesti, kun se on tehty. Ja sitten tiedän kaverit, joilla on varaa tiettyihin viineihin, mutta heillä ei ole pääsyä heille, koska he ovat niin harvinaisia. "

suositukset

Niille, jotka todella pitävät huolta viineistään, maistelemalla ja nauttimalla näistä erikoisista viineistä kannattaa maksaa. Jos et ole kiinnostunut yksityiskohtiin, maantieteelliseen historiaan ja historiaan, arvo todennäköisesti ei ole sinua varten.

Alex Russell kertoo, että plasebo-vaikutus on toinen tekijä, joka voi tulla peliin.

"Jos tiedät, että pullo on kallista, se tavallisesti muotoilee, kuinka paljon pidät viiniä, kun juot sitä".

Mielenkiintoisia Artikkeleita

5 viileää tapaa käyttää mustavalkoista (vaikka se on kuuma)

Ansel Elgort on johtava tapa miehille, jotka käyttävät vanhoja graafisia tulosteita uudelleen

Best Dressed Men viikosta, joka oli Feat. Jamie Foxx, Ryan Reynolds & Idris Elba

Paras Blazers & Brands For Men Osta heti