Sad Sad on oikeastaan ​​hyvä sinulle, psykologit nyt käsittelevät

Anonim

Juuri kun ajattelin, että minulla oli jotain vikaa, kun istuin sängynreunalla ja tuijoten tyhjää makuuhuoneeni tummuus 20 minuuttia päivässä; osoittautuu, että olen kaikki hyvä!

Se on oikein, hyvät kollegat, voitte nyt itkeä ilolla, koska suru on virallisesti avain onnelle. Kyllä, lue se oikein. Epätavallisen pelastuksen lähde? Romanttiset runoilijat ja saksalaiset tutkijat. Plus terve lahjakas Brock Bastian, australialainen psykologi ja kirjailija, The 2018-kirja, The Other Side of Happiness: Kahdella enemmän peloton lähestymistapa elämään .

Ennen kuin pääsemme tietoihin, hylkäämme muutamia myyttejä. Ensinnäkin, koska counter on intuitiivinen kuin se kuulostaa, on järkevää, että surullinen on keskeinen osa onnellista elämää. Ajattele sitä: masennuksen murskaavat näkökohdat ovat apatia ja letargia. Mutta kun olet surullinen, et ole välinpitämätöntä jotain: sinä olet järkyttynyt tai kauhistunut siitä. Koska sinä välit. Ja tämä on hyvä merkki henkisesti terveelle henkilölle, koska elämässä on paljon asioita, jotka saattavat tehdä sinut surullisiksi. Kun lopetat paskaa, että jotain on väärässä.

mitä kutsut hermoromahdiksi, soitan oopet, näen vahingossa asioita sellaisina kuin ne ovat

- niin surullinen tänään (@sosadtoday) 25. kesäkuuta 2018


Joten voisi oppia omaksumaan "surun", parantamaan maailman kasvavaa masennusta? Brock Bastianin mukaan negatiivisten tunteiden ympäröimä stigma on todella masennuksen syy. Jos ihmiset näkivät melankoliansa taisteluina väistämättömänä kääntöpuolena ilonsa hetkinä - ja tunnustavat tämän vuorovaikutuksen olennaisena osana hyvin eläneitä elämäntilanteita (joissa ei ole kemiallista epätasapainoa pelissä), pitäisi vähenee.

Tämä on se, mitä Keats oli menossa hänen "Oodissaan Melankoliaan". Romanttiset uskoivat, että ekstaasin hetket, joita me kaikki kokemme pokiesistä / rakkauselämästämme / seitsemästä tequilasta alas yökerhossa, "Asu (t) kauneuden-kauneuden, joka on kuoltava. "Koska" Fancy ei voi huijata niin hyvin kuin hän on fam'd tekemään. "Toisin sanoen: me kaikki haluamme ajatella, että se on mahdollista - edes pakollista - että jos voimme tehdä hyviä" elämän valintoja "voimme ylläpitää meidän onnea.

Kliiniset psykologit ovat nyt yhtä mieltä siitä, että tämä on väärä. Itse asiassa avaimen maksimoimiseksi onneesi on se, että vaikka olisit "hyvä elämässäsi", et tule olemaan onnellisia 24/7, ja että surullinen tunne ei (välttämättä) tarkoita sitä, että olet epäonnistunut elämässäsi . Se tarkoittaa vain, että olet ihminen.

pieni puhe vaatii 100% enemmän energiaa kuin valmistaa

- niin surullinen tänään (@sosadtoday) 15. elokuuta 2018


Ihmiset ovat vähemmän todennäköisesti kokeneita kliinistä masennusta yhteiskunnissa, jotka ymmärtävät tämän. Kuten kvartsi kertoo, "Kiinassa ja Japanissa sekä negatiivisia että positiivisia tunteita pidetään tärkeänä osana elämää. Tumma ei ole esteenä positiivisten tunteiden kokeilemiselle - ja toisin kuin länsimaisessa yhteiskunnassa - ei ole jatkuvaa painostusta olla iloisia. "

"Länsimaassa asuva henkilö on 4-10 kertaa todennäköisemmin kokenut kliinistä masennusta tai ahdistusta elämässä kuin yksilössä, joka asuu itäisessä kulttuurissa."

Miten tämä yhteiskunnallinen odotus etsiä onnea ihmisiin, testattiin viime vuonna psykologi Brock Bastian. Hän jakoi 116 opiskelijaa kolmeen ryhmään suorittamaan mahdottoman anagrammehtävän. Ensimmäiselle ryhmälle kerrottiin epäilyttävän. Toinen ryhmä ei ollut ja täytti testin "onnellisessa huoneessa" motivoivilla julisteilla ja iloisilla Post-it-muistiinpanoilla. Kolmannelle ryhmälle annettiin neutraali huone.

"Hyvän ilon temppelissä / Veil'd Melankoliolla on hänen ylimmänsä pyhäkkö" (Keats, Ode Melancholy)

Kuten Quartz kertoi, "Tehtävän suorittamisen jälkeen kaikki osallistujat ottivat huolen testin, joka mitattiin heidän vastauksensa anagramme-tehtävän puuttumiseen ja täytti kyselylomakkeen, jonka tarkoituksena oli arvioida, vaikuttavatko yhteiskunnalliset odotukset onnellisina negatiivisten tunteiden käsittelyyn. He ottivat myös testiä heidän tunneestään tuolloin. "

Tämän jälkeen Bastian huomasi, että "onnellisessa huoneessa" opiskelijat huolestivat paljon enemmän epäonnistumisesta kuin kahden muun huoneen ihmiset. "Ajatuksena on, että kun ihmiset löytävät itsensä tilanteessa, jossa onnellisuutta arvostetaan, se herättää paineita, joita heidän pitäisi tuntea tällä tavalla", Bastian kertoi Quartzille . Sitten, kun he kokevat epäonnistumisen, he "herättelevät siitä, miksi he eivät tunne heidän uskomaan tunteensa", mikä pahentaa heidän mielentilaaan.

Toinen hyöty, joka käsittää surua, on, että kivuliaat ajat herättävät meitä ominaisuuksin, jotka tekevät meistä onnellisempia pitkällä aikavälillä. Väkivallan aikana olemme yhteydessä läheisimpiin ihmisiin ja myös silloin, kun rakennamme joustavuuttamme, Bastian kertoi Quartzille .

elämä on narttu ja sitten luulet, että se on ehkä kunnossa sekunnin ajan ja sitten se on narttu taas

- niin surullinen tänään (@sosadtoday) 8. elokuuta 2018


Samalla hän varoitti ihmisiä olemaan tekemättä löytöään kirjaimellisesti. "Ei ole kyse siitä, että meidän pitäisi yrittää olla surullisempaa elämässä. (Se) on se, että kun yritämme välttää surua, nähdä sen ongelmana ja pyrkiä loputtomiin onnellisuuteen, emme todellakaan ole kovin tyytyväisiä, ei voi nauttia todellisesta onnellisuudesta. "Pohjimmiltaan: on parempi pyrkiä" hyvin säädettyyn "kuin onnelliseksi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Nämä Short Hairstyles & Haircuts miehille saavat sinut läpi kauden

Jordan Barrettin NYFW Look on 100% Lothario

Rimowa rullaa replikan F13-tasoa

Hottimpia miesten päällysvaatemerkkejä, joiden avulla voit selviytyä talvesta